Information om kursen och anmälan

ANMÄL DIG HÄR

Knäck koden för mångfald! – skapa en mer jämställd och inkluderande organisation

Hur kan vi samtala med varandra för att ta tillvara på våra olikheter?
Nedlåtande, beskyllande och uteslutande kommentarer är idag tyvärr vanligt förekommande på många arbetsplatser. Detta skapar ett utanförskap, oro att gå till jobbet och kan ibland rent av leda till sjukskrivningar. Den här föreläsningen kommer att visa hur ni aktivt kan jobba för en jämställd arbetsmiljö och hur kommunikation, när den används rätt, kan skapa trygga och inkluderande arbetsgrupper som i sin tur ger ökad arbetsglädje.

När vi lyssnar på varandra för att förstå våra olikheter skapar vi mångfald som gör skillnad och som skapar värde både inom och utom organisationen. Första steget blir att träna på att lyssna på människor som inte tycker och tänker som du.

Mångfald betyder att vi är lika och har olikheter. Genom att lyssna till människors olikheter och förstå hur vi kan ta tillvara på dem så kan vi skapa grupper med en högre nivå av kompetens och förståelse för förändring, kunder, framtid och nya trender. Ju fler människors perspektiv, styrkor och kompetenser vi lyssnar till, desto mer av världen förstår vi och kan skapa bättre grupper, produkter, tjänster och värde för varandra.

Under föreläsningen får du en introduktion från Anna och Navid kring hur ni exempelvis hanterar härskartekniker och förbättrar er kommunikation så att ni aktivt jobbar för en jämställd och inkluderande organisation där mångfald främjas.

Ur föreläsningen
– Mångfald är inte något vi HAR, det är något vi förtjänar genom att vara inlyssnande, nyfikna och empatiska. Därför behöver vi ständigt öva på att bli bättre på det, som vilken muskel som helst.
– Inkluderande och exkluderande kroppsspråk
– Mångfald är inte trevligt, gulligt eller kul. Det är ett samtal som innehåller konflikt, friktion och skav. Därför behöver vi metoder, träning och tips på hur vi arbetar med det.
– Övertyga istället för att övertala
– Mångfald finns redan. Det är inget du eller din organisation skapar. Det du däremot kan göra är att välja att lyfta eller dämpa det i din organisation beroende på om du vill ha en grupp som tänker och beter sig lika eller olika.
– Vad är maktspråk?

Hösten 2018

  • Stockholm 7 november kl.13:00-16:00

Med reservation för ändringar, som då skickas ut via mejl.
Samtliga lokaler är centralt belägna i respektive ort som
föreläsningen äger rum.

Erbjudande: Gå 5 personer – betala för 4!

Boka tidigt pris: 795kr/person ex moms, när du anger rabattkoden
“Boka tidigt” i din bokning. 
Gäller fram till 1 månad innan respektive föreläsningstillfälle. Ordinarie pris: 995 kr/person ex moms.
Fika och arbetsmaterial ingår i priset.

Stockholm 07/11/2018 - 07/11/2018

0761-44 41 50

gabrielle.karlsson@lfl.se